Projektbeskrivning
KÖK
?
SVÅRIGHET
Lätt / Amatör
TID
30 min

Lättlagat och jättegod kycklinggryta med smak av dill, vitlök och kapris.
Börjar med att dela kyckling i mitten , krydda kycklingen runt om med salt och peppar.
Hetta upp olja och smör i stekpanna och stek kyckling 2-3 minuter på hög värme. Tar ut kyckling och lägg åt sidan.
I samma stekpanna tillsätt mer olja. Stek tillsammans purjolök, kapris, vitlök någon minut.
Häll över grädde buljong/vatten, dill och rör runt lite. Lägg i kycklingfile och hackade paprikor. Låt puttra 15 minuter under lock.
Servering förslag ris/ pasta eller potatis.
Hela receptet i detalj
Lättlagat och jättegod kycklinggryta med smak av dill, vitlök och kapris.
INFORMATION & NÄRINGSVÄRDE
Kök: ?
Förberedelse: 10 min
Tillagning: 20 min
Total tid: 30 min
Kalorier: ?
Fett: ?
Kolhydrater: ?
Protein: ?
INGREDIENSER
600 g kycklingfilé
3 st vitlök
2 tsk kapris finhackad
1/2 purjolök finhackad
1 buljongtärning
3 dl grädde
1 dl kycklingbuljong/vatten
0,5 dl dill finhackad
1/2 röd paprika
1/2 grön paprika
Olja och smör att steka i
INSTRUKTIONER
- Dela kycklingen i mitten och krydda runt om med salt och peppar
- Hetta upp olja och smör i stekpanna och stek kyckling 2-3 minuter på hög värme
- Ta ut kyckling och lägg åt sidan. I samma stekpanna tillsätt mer olja
- Lägg in purjolök, kapris och vitlök och stek tillsammans i någon minut
- Häll över grädde buljong/vatten, dill och rör runt lite. Lägg i kycklingfile och hackade paprikor
- Låt puttra 15 minuter under lock
Lämna en kommentar