Projektbeskrivning

KÖK

?

SVÅRIGHET

Lätt / Amatör

TID

30 min

Lättlagat och jättegod kycklinggryta med smak av dill, vitlök och kapris.

Börjar med att dela kyckling i mitten , krydda kycklingen runt om med salt och peppar.

Hetta upp olja och smör i stekpanna och stek kyckling 2-3 minuter på hög värme. Tar ut kyckling och lägg åt sidan.

I samma stekpanna tillsätt mer olja. Stek tillsammans purjolök, kapris, vitlök någon minut.

Häll över grädde buljong/vatten, dill och rör runt lite. Lägg i kycklingfile och hackade paprikor. Låt puttra 15 minuter under lock.

Servering förslag ris/ pasta eller potatis.

Hela receptet i detalj

Lättlagat och jättegod kycklinggryta med smak av dill, vitlök och kapris.

INFORMATION & NÄRINGSVÄRDE
  • Kök: ?

  • Förberedelse: 10 min

  • Tillagning: 20 min

  • Total tid: 30 min

  • Kalorier: ?

  • Fett: ?

  • Kolhydrater: ?

  • Protein: ?

INGREDIENSER
  • 600 g kycklingfilé

  • 3 st vitlök

  • 2 tsk kapris finhackad

  • 1/2 purjolök finhackad

  • 1 buljongtärning

  • 3 dl grädde

  • 1 dl kycklingbuljong/vatten

  • 0,5 dl dill finhackad

  • 1/2 röd paprika

  • 1/2 grön paprika

  • Olja och smör att steka i

INSTRUKTIONER
  • Dela kycklingen i mitten och krydda runt om med salt och peppar
  • Hetta upp olja och smör i stekpanna och stek kyckling 2-3 minuter på hög värme
  • Ta ut kyckling och lägg åt sidan. I samma stekpanna tillsätt mer olja
  • Lägg in purjolök, kapris och vitlök och stek tillsammans i någon minut
  • Häll över grädde buljong/vatten, dill och rör runt lite. Lägg i kycklingfile och hackade paprikor
  • Låt puttra 15 minuter under lock