Prego rolls är ursprungligen från Portugal men nummer hittar  du rätten på resturang meny i Moçambique och även  som street food där.  Grillat oxfilé som marineras otroligt smakrikt sås och serveras hem bakat burgare bröd , karamelliserad lök och mild grön chilisås.   Man kan servera med piri piri sås  men funkar utmärkt Somaliska chilisås.  Basbaas cagaar- Grön chilisås

Recept för 4 -6 portioner

800 g oxfilé/innerfile skivor

salt och peppar

Marinerad

4 st vitlöksklyftor

1 röd Chili

1 msk ingefära

1 msk socker

1 msk ketchup

2 olivolja

1 msk citronsaft

1 liten lök

salt och peppar.

 

Gör så här

Skala vitlöksklyftorna , ingefära och hacka chili. Lägg i en matberedare och mixa allt.

Lägg köttet i en påse och höll över marinaden. Låt gärna marinera köttet i kylen över natten.  Tar ut köttet 30 minuter innan stekning. Hetta upp olja, smör  i en stekpanna, riktigt värmt och stek köttet 2-3 minuter och sänka värmen och stek köttet färdigt. Låt köttet vila 5 minuter innan skär skivor.

 

Servera gärna med karamelliserad lök, chilisås och sandwich bröd.