Mild smak av fänkål, citronzest och potatisen ger en härlig konsistens.

4 lagom stor potatisar
3 dl mjöl
2 dl vatten ljummet
1 msk torr jäst
2 smk sirap
1 tsk fänkål pulver
citronzest från 1 citron
2 msk olja rapsolja
1 tsk salt
1 ägg att pensla
Valfritt toppingen
Sesamfrön

Gör så här

Koka potatisen ca 20 minuter, sila av potatisen och låt rinna ordentligt.

Mossa potatisen med gaffel eller pressare och lägg åt sidan.

Varma vattnet fingervarmt tillsätt jäst , sirap och låt vänta 5 minuter. Lägg i fänkål, citronzest, olja och mjölet.
Blanda slev och tillsätt salt och mossade potatisen. Strö över lite mjöl och arbete degen ordentligt. Täcka skålen med kökshandduk och låt jäsa 45 minuter.

Mjöla lite din arbetsyta och dela 8-10 bollar. Lägg bollar på ugnform och täcka med kökshandduk ca 20 minuter.

Sätt ugnen 250 g

Vispa ägget lätt och pensla på bröden , strö över sesamfrön. Grädda mitten av ugnen 15- 17 minuter.

Hoppas att ska smaka!