Denna pastarätt är hur enkelt som helst att tillaga men ändå godaste som finns.

Recepten

300 g pasta penne/ fusilli
1 stor aubergine
1 liten lök
3 st vitlök
1 burk krossade tomater
Nypa chillflakes
1 msk basilika
1 tsk socker
Salt och peppar
0,5 dl parmesanost
1 dl vatten
Olja att steka

Gör så här
Skär aubergine små tärningar och salta. Låt rinna av 20 minuter.
Skala löken , vitlök och finhacka. Stek olja tillsammans med nypa chillflakes nån minut. Tillsätt tomater, socker, salt, peppar och vatten. Lått puttra 15 minuter.

Torka aubergine med hushållspapper ordentligt och stek dem i olja tills den får fin färg. Tar ut och lägg åt sidan.
Koka pasta enligt anvisningarna.

Vänd aubergine i tomatsås och hackad basilika. Häll över pasta och parmesan ost, blanda väl. Garnera gärna mozzarella , rostat pinjenötter och några blad basilika.

Hoppas att ska smaka!