Klassisk svensk husmanskost är favorit hos, saftiga och supergod biffar.

Recepten
400 g nötfärs
1 dl grädde
3 msk ströbröd
1 tsk salt
1tsk svartpeppar
1 liten lök riven
1 ägg
Smör till stekning

Löksky

2 stora gullök
1 tsk socker
1 tsk soja
1,5 dl vatten
Salt och peppar

Gör så här
Riva löken och blanda ihop grädde, ströbröd och riva lök och ställa åt sidan 10 minuter. Lägg i en bunke alla ingredienser och blanda väl. Dela 5 stora biffar.
Hetta upp stekpanna och rejält med smör. Stek biffar 3-4 minuter. Tar ut biffarna och täcke med aluminiumfoli.

Skala löken och skär strimlor och stek i samma stekpannan som du tillsätta mer smör. Stek löken 10- 15minuter på medelvärme tills sen bli mjuknat. Lägg i socker och stek nån minut, häll i soja, vatten och sjuda 2-4 minuter.
En annan stekpannan lägg i biffarna och häll över löksky och sätt på locket. Låt koka 5minuter. Servera gärna med pressad gurka, rårörda lingon och kokta potatis/stekta.

Hoppas att ska smaka!