Busenkel och otroligt gott nudlar som du slänger ihop med din favorit grönsaker.

Hade hemma Japanska ramen nudlar men funkar också  äggnudlar.

 

 

Vegetarisk nudlar för 4 portioner.

 

400 g ramen nudlar eller äggnudlar

300 g vitkål

150 g rödkål

2 st morötter

1 röd paprika

1 gul paprika

1 grön paprika

1 gul lök

3 st vitlöksklyftor

1 msk ingefära

0lja  att steka

 

 

Såsen 

2 msk japanska soja

2 msk östersås

2 msk sweet chilisås eller ketchup

0,5 tsk chiliflaks ( kan uteslutas)

2 msk brunsocker / strösocker

1 tsk sesamolja

0,5 dl vatten.

 

 

Gör så här 

Börjar med att blanda ihop alla ingredienser till såsen och lägg åt sidan.

Skala morötter och skär morötter  strimlor, kålen och finhacka ingefära, vitlöken, löken.

Koka upp vatten i en stor kastrull och koka nudlarna 5 minuter. Sila av nudlar och spola kallt vatten för att stoppa koktiden.

Hett upp olja i en panna och stek vitkålen tills den bli mjuk, tar upp vitkålen och lägg åt sidan. Stek likadana med rödkålen och morötter, paprikor.  Receptet  nudlar med köttfärs hittar du Här Sesamnudlar med förs och vitkål.

Tillsätt mer olja i stekpanna vid behov och fräs löken, vitlök och ingefära några minuter.Lägg tillbaka stekta grönsaker, nudlar och häll över såsen som du förberedda tidigare. Rör ihop väl och smak av salt och peppar.

Garnera med färska koriander och servera.

Hoppas att ska  smaka!

 

 

 

Huvudingrediensen