Nasi goreng- Indonesian Fried Rice)

()
Kök

Asiatisk

Tid

0 min

Portioner

4

Svårighet

Enkel

Nasi goreng – indonesiska fried ris med med kyckling, grönsaker. Riktigt gott och stor favorit hos oss.

Instruktioner

 

 

Recept för 4 portioner

 

300 g kycklingfilé

3 dl kokta jasmin ris

1 gul lök

3 st vitlök

2 dl blandat grönsaker , ( som majs, gröna ärtor , olika paprika )

3 st salladslök

1 msk Sambal paste  (chili paste )

2 msk ketjap manis – Indonesiska soja

1 buljong tärning

salt ouch peppar

3 msk natural olja

1 dl vatten

 

 

Så här gör du

 

Börjar att koka riset enligt   instruktionen på förpackningen. Låt riset vara helt kallt .

Hacka löken , vitlöken och skär kycklingen strimlor

Hetta upp olja i en stor panna. Fräs löken , vitlöken något minuter , tillsätt kyckling och stek hög värme. Sänka värmen och lägg  1 msk ketjap (soja) och 1 tsk chili pasta  och smula ner buljong  . Rör om runt 3 min och häll över vatten. Låt koka 5 minuter. lägg i hackade grönsaker, salladslök, ris och resten av chili 🌶  men smaka innan du tillsätter.  Blanda allt väl och njut. Har du ägg hemma , stek och servera tillsammans. jag hade inte ägg hemma.

 

Vad tyckte du om receptet?

2 Responses

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande recept
Kategorier
Kategorier