Mongoliska biff är sådant rätt  som  är jätte favorit hos alla  och som funkar båda stora och små. Krispigt biff i en sötsursås som du kan servera med ris, nudlar.

Såå enkel att tillaga och riktigt gott.

 

Recept

500 g fransyska / entrecote

1 ägg

0,5 tsk bikarbonat

1 msk soja sås

3 msk majsstärkelse

6 st vitlöksklyftor

3 st salladslök

1 liten rös paprika / 1/ 2 paprika

1 msk riven ingefära

salt och peppar

1 msk sesamfrön

olja till stekningen.

 

Såsen

4 msk soja

1 msk chilisås/ ketchep

1 msk vitvinsvinäger

3 msk brunsocker

1 tsk sesamolja (kan uteslutas )

1, 5 dl vatten.

 

 

Gör så här

Strimla köttet i långa tunna strimlor.  Lägg i en bunke  tillsätt soja, bikarbonat,  ägg, majsstärkelse , salt och peppar och blanda väl.

Hetta upp olja i en kastrull och fritera / stek  köttet i omgångar.

Lägg åt sidan och köttet och hacka salladslöken, paprika, ingefära  och vitlöken.

Blanda i en skål ingrediensen  till såsen.  Hetta upp olja i stekpanna och stek vitlöken, ingefära något minut och häll över såsen. Låt allt koka på låg värme 3 minuter.

Tillsätt hackade paprika , köttet och ha sedan salladslöken.  Smaka av  sesamoljan, salt och peppar och strö över sesamfrön.

Servera med nykokt ris eller nudlar.

 

Hoppas att ska smaka!