Mongoliska biff- krispigt och lättlagat biff i en sötsursås.

()
Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

 

Mongoliska biff är sådant rätt  som  är jätte favorit hos alla  och som funkar båda stora och små. Krispigt biff i en sötsursås som du kan servera med ris, nudlar.

Såå enkel att tillaga och riktigt gott.

 

Recept

500 g fransyska / entrecote

1 ägg

0,5 tsk bikarbonat

1 msk soja sås

3 msk majsstärkelse

6 st vitlöksklyftor

3 st salladslök

1 liten rös paprika / 1/ 2 paprika

1 msk riven ingefära

salt och peppar

1 msk sesamfrön

olja till stekningen.

 

Såsen

4 msk soja

1 msk chilisås/ ketchep

1 msk vitvinsvinäger

3 msk brunsocker

1 tsk sesamolja (kan uteslutas )

1, 5 dl vatten.

 

 

Gör så här

Strimla köttet i långa tunna strimlor.  Lägg i en bunke  tillsätt soja, bikarbonat,  ägg, majsstärkelse , salt och peppar och blanda väl.

Hetta upp olja i en kastrull och fritera / stek  köttet i omgångar.

Lägg åt sidan och köttet och hacka salladslöken, paprika, ingefära  och vitlöken.

Blanda i en skål ingrediensen  till såsen.  Hetta upp olja i stekpanna och stek vitlöken, ingefära något minut och häll över såsen. Låt allt koka på låg värme 3 minuter.

Tillsätt hackade paprika , köttet och ha sedan salladslöken.  Smaka av  sesamoljan, salt och peppar och strö över sesamfrön.

Servera med nykokt ris eller nudlar.

 

Hoppas att ska smaka!

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Liknande recept
Kategorier
Kategorier