Turkisk lins+ bulgur biffar. Supergoda vegetariskt biffar,perfekta för varma dagar.

Recepten

2 dl rödalinser
2,5 dl fint bulgur (se bild ned)
7 dl vatten
1 tsk salt.

Tomatsås
2 gullök
2 msk tomatpuré
2 tsk paprika pulver
1 tsk chili pulver ( kan uteslutas)
1 tsk svartpeppar
1 tsk spiskummin
1 rödlök / salladslök
2 dl persilja finhackad
0,5 dl mynta finhackad
0,5 dl olja att steka.

Gör så här
Tvätta ordentligt linserna och tillsätt vatten , salt. Koka tills dem är mjuka , häll över bulgur och blanda väl. Lägg på locket och stäng av värmen. Låt sta 30minuter. Undertiden förbereda tomatsås. Finhacka löken och stek med olja tills den får fin färg, tillsätt tomatpuré, paprika pulver, chili, salt och peppar. Stek allt ordentligt, stäng av värmen och låt svalna helt. Finhacka persilja, mynta.

Nu blandas allt i en stor skål, lägg allt i bunke och blanda med händerna, smaka av eventuellt mer salt och peppar och spiskummin. Förma små bollar eller lång biffar med av hjälp av en sked.
Servera gärna brevid hackad grönsaker, salladsblad och eventuellt bröd vid sidan.
Om vill ha syrlig kan man ringlar över granatäppelsirap.

Hoppas att ska smaka!

Den här bulgur passar bra.