Saftigaste och enkelaste kaka med saffran och apelsin smak. Ljuvligt gott kaka.  Har serverad med apelsin sirap men det går att uteslutas sirap.

 

 

 

Recept för 8 portioner

3 dl mannagryn

1 dl mjöl

180 g smör

2 dl strösocker

0,5 dl farin socker

2 st ägg

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 paket saffran

nypa salt

apelsin zezt från 2 apelsin

 

Apelsin  Sirap

2 dl socker

2 dl vatten

Apelsin saft från stor apelsin

 

 

Gör så här

 

Sätt ugnen 175 g. Vispa ägg och socker till pösigt.  Blanda i en skål manngryn , mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Mortlar saffran med nypa socker. Tillsätt smälta smören i äggsmeten, apelsinzest och saffran. Rör ihop med slev och vänd i mannagryn blandning. Höll över smorda formen. Baka kakan mitten i ugnen 25-30 minuter.  Under tiden förbered apelsin sirapen. Blanda i en kastrull socker, vatten och apelsin. Koka sirap 10 minuter. Ta ut kakan och ringla sirap över hela kakan.  Spara resterande sirapen  vid servering.