Malawax  – tunna pannkakor med smak av kardemumma. Barndomsfavoriter , mamma lagade alltid till mellanmål eller frukost.

Såå otroliga goda, bred med lite smör och strö  över lite socker / honung  med medan dem är varma.

Den klassiska malawax stekar man olja men har stekte både smör och olja, tycker att bli ännu godare.

 

 

Recept

4 dl mjöl

6 dl mjölk

1 tsk kardemumma mald

2 msk socker

2 msk olja

2 st ägg

nypa salt

smör och olja vid stekningen.

 

Gör så här

 

Blanda i en bunke mjöl, socker, kardemumma och salt. En annan bunke vispa ägg och tillsätt mjölk, olja och häll över i mjöl blandning lite i taget. Rör tills smeten är  klumpfri. Hetta upp olja, smör stekpanna stek pannkakor tills fått fin färg och pensla med smör  innan du vänder. Upprepa tills du har använt upp all smet.

Servera valfri tillbehör.  Vanliga fall är smör  och socker som vi servera i Somalia men funkar lika bra sylt och grädde.

 

Hoppas att ska smaka!