Lax i krämig sås med spenat, körsbärstomater och parmesanost.

Kök

Annat

Tid
Portioner
Svårighet

Instruktioner

Snabblagat lax med parmesansås tillsammans med spenat, körsbärstomater.

Såå enkel att tillaga men otroligt gott laxrätt. Passar till ris, pasta eller potatismos.

 

 

400 g laxfilé

2 dl vispgrädde

2 dl buljong

1 gul lök finhackat

3 st vitlöksklyftor riven

200 g  baby spenat

200 körsbärstomater

1 dl parmesan

2 msk persilja finhacka

olja och smör.

 

Gör så här

Krydda laxfiléerna  med salt och peppar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek laxen 1-2 minut på hög värme så att den får fin yta.

 

Tar ut laxen och lägg på en tallrik.   Tillsätt mer olja vid behöv och stek löken , vitlöken något minut.  Dela körsbärstomaterna i mitten och lägg i   och häll över buljongen. Låt koka 5 minuter och tillsätt grädde och smaka av salt och peppar  och låt koka 2 minuter.  Lägg i spenaten , parmesan, persilja och rör runt lite.  Lägg tillbaka laxen i såsen och sjud i 2-3 minuter.

 

Servera med valfritt tillbehör som ris/ bulgur eller potatismos.

Hoppas att ska smaka!

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier