Snabblagat lax med parmesansås tillsammans med spenat, körsbärstomater.

Såå enkel att tillaga men otroligt gott laxrätt. Passar till ris, pasta eller potatismos.

 

 

400 g laxfilé

2 dl vispgrädde

2 dl buljong

1 gul lök finhackat

3 st vitlöksklyftor riven

200 g  baby spenat

200 körsbärstomater

1 dl parmesan

2 msk persilja finhacka

olja och smör.

 

Gör så här

Krydda laxfiléerna  med salt och peppar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek laxen 1-2 minut på hög värme så att den får fin yta.

 

Tar ut laxen och lägg på en tallrik.   Tillsätt mer olja vid behöv och stek löken , vitlöken något minut.  Dela körsbärstomaterna i mitten och lägg i   och häll över buljongen. Låt koka 5 minuter och tillsätt grädde och smaka av salt och peppar  och låt koka 2 minuter.  Lägg i spenaten , parmesan, persilja och rör runt lite.  Lägg tillbaka laxen i såsen och sjud i 2-3 minuter.

 

Servera med valfritt tillbehör som ris/ bulgur eller potatismos.

Hoppas att ska smaka!