Läckert och supergod pastasås som blandas i färska spenaten och mycket parmesanost och sedan toppas med stekta aubergine.

Recepten

3 st små aubergine
2 st vitlök finhackad
Smör och olja att steka
Salt och peppar.

Pastasåsen

2 burk krossad tomater
2 msk tomatpuré
1 gullök
3 st vitlök
2 msk basilika
100 g färsk spenat
1 buljongtärning
0,5 tsk Peppar
1 dl parmesanost
4 msk Olivolja
1 tsk socker.

Gör så här

Börjar med att hacka aubergine och torka med hushållspapper.
Hett upp olja , smör och stek vitlöken med låg värme något minut, tillsätt hackade aubergine och låt steka tills dem bli riktigt stek. Smaka av med salt och peppar och låt rinna på hushållspapper.

SÅSEN

Hetta upp oljan i stor kastrull och fräsa löken tills får fin färg, lägg i vitlöken och stek ytterligare nån minut. Häll i krossade tomater, tomatpuré, socker, peppar och smula ner buljongtärningen.
Koka upp och sänka värmen, låt puttra 20minuter. Lägg i spenaten, basilika och parmesanost, blanda väl och stäng av värmen. Koka pasta enligt förpackningen anvisningarna.
Lägg upp pastan på en fat och på tomatsås och toppa sedan med stekta aubergine. Serveraa och njut

Hoppas att ska smaka!