Lasagne soppa Vegetariska soppa

()
Kök

Annat

Tid

0 min

Portioner

1

Svårighet

Instruktioner

Den här lasagnesoppa är nog en av mina favoriter soppor. Vem älskar inte soppa och speciellt när det är kallt  ute.

 

Recept fr 4 portioner

10 lasagneplattor

1 gul lök

2 st vitlöksklyftor

1 burk krossade tomater

2 msk tomatpuré

2 st  färska tomater

1 aubergine

1 zucchinin

1 grön paprika

3 st morötter

1 tsk svartpeppar

1 msk  basilika

1 tsk salladskrydda

4 dl grönsaksbuljong

4 dl kokande vatten

3 msk persilja

1 dl parmesanost

salt och peppar

olja

 

Gör så här

Skala löken, vitlök och finhacka.

Hacka alla grönsaker lagom stora

Hetta upp olja i en stor kastrull, fräs löken, vitlök något minut, tillsätt tomatpuré och stek lite till.

Lägg i torra kryddor och rör runt lite. Tillsätt   krossade ,  färska tomater och hackade grönsaker  och blanda väl allt.

Häll över buljongen och kokande vatten. Koka upp allt och smaka av salt  och peppar. Dela lasagneplattor i mitten eller mindre om du vill.

Lägg i lasagneplattan i grytan  och låt koa 15 -20 minuter på låg värme under lock. Lasagneplattorna kan  fastna varandra så rör runt med en gaffel.

Späde ut mer vatten vid behöv.  Stänga av spisen och rör ner med parmesanost och persilja.

 

Hoppas att ska smaka!

 

Vad tyckte du om receptet?

4 Responses

  1. Assalamu calaykum Khadija. Älskar dina recept. Det ger mig som är så enkelt överväldigad av matlagning hopp.

    Jag testade receptet och hade nog missförstått grönsaksbuljong som vatten med grönsaksbuljong tärning. Det smakade vatten. Har du recept på grönsaksbuljong?

    Och sen undrar jag, skulle man koka grönsakerna först eller koka grönsakerna och plattorna samtidigt? Blev inte tydligt för en så här nybörjare som mig.

    1. Wcs abaayo! Tack fina, Vad tråkigt att höra. Recepten för grönsaksbulngon har jag tyvärr inte i bloggen men kokat så här ungefär, jag slänger i en gryta allt grönsaker som håller bli dåligt Tillsammans med, svart peppar, kanelstång, kardemumma, olika xawaash, vitlök, lök, salt och mycket vatten. Kokar 1-2 timmer på låg värme. sedan sila av och förvara i frysen.
      Angående grönsakerna , du stekar dem innan du lägga i lasagneplattan.

      Hoppas att jag förklarade bra, annars hör av dig om det är något abaayo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande recept
Kategorier
Kategorier