Saftigaste och godaste kycklingfilé som marineras härligt kryddblandningen och till det serveras med olika chilisås och ugnrostat potatis.

Ni måste bara testa , riktigt gott

 

 

 

Recept för 4 portioner

 

650 g kycklingfiléer

2 msk rapsolja

4 st vitlöksklyftor riven

1 msk ingefära riven

1 msk xawaash kryddblandning

1 msk tomatpuré

1 tsk gurkmeja

2 msk vispgrädde

1 tsk salt

1 tsk peppar

2 msk färska koriander.

 

Gör så här

 

Börjar med att blanda ihop ingredienser till marineraden i en skål och skär kycklingen lagom stora bitar.

Lägg kyckling i påse och häll över marinerat. Säg till att kyckling marineras ordentligt.  Ställe kyckling i kylen över natten.

Satt ugnen 225 g och gärna grillfunktioner.  Blötlägg träspetten minst 30 minuter.  Trä kycklingbitar på spetten och lägg dem på ugnsform som du lägd bakplåtspapper under.  Grilla kyckling 12 – 15 minuter i ugnen.  Har serverad med chilisås (basbaas cagaar ). Basbaas cagaar- Grön chilisås