kyckling tikka masala. En mustigt kycklingryta

()
Kök

Indisk

Tid

30 min

Portioner

4

Svårighet

Enkel

En mustigt och fantastiska indiska kycklinggryta. Barns alla dagars favorit. En lugn middag helt enkelt som barn är super nöjda.

Instruktioner

Recept 4 portioner

 

4 st kycklingfilé

2 dl yoghurt

1 msk garam masala

1 msk färsk ingefära

4 st vitlökskyftor

1 tsk chili pulver

1 tsk gurkmeja

1 tsk paprika pulver

1 msk citronsaft

1 msk olivolja

salt och peppar.

 

Masala såsen 

400 g  krossade tomater

2 msk tomatpure

1 gul lök

3 st vitlöksklyftor

1 msk ingefära

1 msk garam masala

1 msk paprika pulver

1 tsk chili pulver

1 tsk curry pulver

2 dl grädde

1,5 dl vatten

1 dl koriander färsk

1 buljong tärning

salt och peppar

Gör så här 

 

Blanda marinaraden i en skål och lägg i tärnade kyckling. Låt gärna marinaras minst 2 timmer men över natten.

Skala löken och hacka fint. Riva vitlöks, ingefära. Hetta upp olja i stekpanna stek kyckling tills fått fin färg.  Ta ut kyckling och lägg åt sidan. I samma stekpanna fräs löken, vitlöken, ingefära nån minut. Tillsätt torra kryddor , tomatpure och stek tillsammans under omrörning. Häll över krossade tomater , vatten och smula ner bulgong. Låt koka 10 minut. Tillsätt grädde och stekta kycklingen och låt  puttra 20 min.  Vända hackade koriandar och smaka av salt och peppar.

 

 

Servera gärna med kokta ris

 

 

 

 

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande recept
Kategorier
Kategorier