Supergod och lättlagat kyckling som sköter sig själv i ungen.

Recepten

800 g kycklingfilé / kycklinglårfile
3 dl natural yoghurt / Turkiska yoghurt
0,5 dl citronsaft
1,5 msk shawarma krydda
2 msk vinäger
1 tsk gurkmeja
3 st vitlök
0,5 dl natural olja
1 tsk paprika pulver
1,5 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk garam masala (kan uteslutas).

Gör så här

Skär kycklingfilé i två delar längden och banka ut så det bli tunt.

Blanda ihop marinerad och lägg i kyckling, ställa in kylen över natten eller minst fyra timmar.

Ta en potatis och skär bort mindre än hälften titta bild ovan. Rulla in med aluminiumfolie och lägg i liten kastrull. Stoppa i pinne i mitten

Tip så här

Tryck in kyckling på pinne och inte på samma sida hela tiden utan tvärtom och avsluta med en half lök på toppan.

Sätt ungen på 200g

Grädda kyckling längs ner 1 timme och 20 minuter.

Efter 1 timme sänka värmen till 150 grader. Ta ut kyckling och servera till önskad tillbehör eller linda med aluminiumfolien tills servering.

Har serverat med hemgjort pitabröd, kebabsås och hackad grönsaker.

Hoppas att ska smaka!