Jalfrezi är en smakrik och väl kryddigt gryta. Den är ganska starka men du  kan minska så klart.

Lättlagat kyckling och middag är klart på 30 minuter.

 

Recept

 

3 st kycklingfilé 500 g

1 tsk garam masala

1 tsk kummin

1 tsk gurkmeja

1 tsk koriander  pulver

2 msk olja

salt och peppar.

 

 

 

 

Tomatsåsen

3 st tomater mixed/ eller burk krossade tomater

2 msk tomatpuré

3 vitlöksklyftor finhackat

1 msk ingefära  finhackat

2  röda chili finhackat ( kan minska )

1 stor röd lök/ gul lök finhackat

1 röd paprika

1 grön paprika

1 tsk gurkmeja

1 tsk garam masala

1 tsk koriander pulver

1 tsk kummin

1 tsk paprika pulver

2 msk färska koriander

4 msk olja

0,5 dl vatten.

 

 

Gör så här

Skär kycklingfilé lagom stora bitar och lägg i en bunke, tillsätt i alla kryddor, olja och salt peppar. Blanda väl och låt marinera  10-15 minuter.

Skär paprika , löken strimlor. Finhacka vitlöken, ingefära. Mixa  tomater i en matberedare och lägg åt sidan.

Hetta upp olja i en stekpanna och stek kyckling på hög värme tills den fått färg. Tar ut kycklingen och lägg åt sidan.

Tillsätt mer olja vid behöv och fräs vitlök, ingefära och chili. Stek under omrörning 1 minut. Tillsätt alla kryddor  och rör runt lite. Tillsätt tomatpuré och fräs lite till. Lägg i mixade tomater , vatten och lägg tillbaka kycklingen. Låt allt koka 20 minuter.  Lägg i hackade  paprikor , löken  och låt stå på spisen 5 minuter.  och smaka av salt och peppar.

 

Servera gärna med naanbröd, nykokta ris.

 

Hoppas att ska smaka!