Kung pao är en Fantastiska god rätt från Kina där man gör helst med kyckling/ beef men testat att göra sötpotatis.

Det blev såå gott med sötpotatisen och lite hetta, Ni MÅSTE TESTA.

 

Recept

 

 

500 g sötpotatis

2 st salladslök

3 st vitlök

1 msk ingefära riven

1 gul lök

1 röd paprika

1 msk laoganma  chilisås / 1 tsk chiliflaks (Kan uteslutas )

1 dl jordnötter

1 morot

olja

Såsen

2 msk soja sås

1 msk mörk soja sås

2 msk socker

1 msk sesamolja

1 msk majsstärkelse

1 dl vatten

1 tsk vitpeppar .

 

Gör så här

Skala sötpotatis och skär små bitar.

Hacka paprika, salladslöken , morötter  och riva vitlöken och ingefära.

Koka potatisen  med lätt saltat vatten 7 minuter.

Sila av potatisen och marinera med 1 tsk sesamolja 1 tsk majsstärkelse. Blanda väl och låt stå 10 minuter.

Hetta upp olja i stekpanna och stek potatisen 2 minuter per sid. Tar ut potatisen och  lägg åt sidan. Häll i mer olja vid behöv och fräs vitlöken, ingefära och löken något minut. Lägg i chilisåsen , paprika , salladslöken och morötter.

Stek allt på hög värm. Lägg tillbaka potatisen häll över  såsen och rör runt lite. Vänd i jordnötter.

Servera gärna  med jasmin.

Hoppas att ska smaka !