Krämig nudlar med tofu och broccoli Middag på nolltid är bästa jag vet.

 

Recept för 4 portioner

400 g ägg nudlar

400 g tofu

200 färska broccoli

1 burk koskosmjölk

2 st salladslök

1 msk röd curry paste

1 tsk go- chujang , koreanska fermenterad chilipasta

1 msk soja

2 st vitlöksklyfta

1 msk ingefära

salt och peppar

olja att steka

10 g böngroddar ( kan uteslutas )

2 msk koriander

 

 

 

Gör så här

Börjar med att  torka tofu ordenligt och skär mun bit.  Hett upp olja i stekpanna, fräs tofu med båda sidan. ta ut och lägg åt sidan.

Hacka,  vitlöken, ingefära och stek en stund. Tillsätt röd curry pasta, go- chu- Jang  pasta och stekt allt under omröring. lägg tillbaka stekta tofu och höll över kokosmjölk,  broccoli och soja. Låt koka under lock 10 minuter. Koka nudlarna enligt beskrivning. Lägg i nudlar, salladslök och salt peppar.  Avsluta böngroddar och koriander.