Riktigt smarrigt kallrökt lax röra med dijonsenap, kapris , crème fräsch   och lite chilisås.

Ni MÅSTE BARA TESTA. Detta servera jag varje år till nyåren  som förrätt.

Recept

250 g smördeg

1 ägg

 

Röran

1 dl crème fräsch

1 msk majonnäs

0,5 tsk dijonsenap

1 msk persilja/ dill

0,5 tsk kapris

150 g  dl  finhackat kallrökt lax ( spara lite garnering )

0,5 tsk chili sås ( kan uteslutas )

salt och peppar.

Gör så här

Blanda ihop ingrediensen till röran och ställa åt sidan.

 

Mjöla din arbetsyta  och  kavla smördegen och använda ett glass för att forma rätt  strl.

Lägg i ung form med bakplåtspeppar  och pensla med uppvispade ägg.

Satt ugnen 200 g och baka i ungen 7-10 minuter.

Tar ut och låt svalna lite stund.

Medan dem är lite varma , skär bort  toppen för att lättare fylla i fyllning.

Klick i ca 1 tsk fyllningen för varje och garnera resterande lax och finhackade persilja/ dill.

Servera som förrätt eller vid  buffé.

 

Hoppas att ska smaka!