Mustigt köttgryta som kokar i en härligt tomatsås och som toppas hemgjord rostat lök.
En riktigt dröm gryta passar hela familjen och även till matlådor.
Recept
500 g köttbitar
250 färska spenat
1/2 röd paprika
1/2 grön paprika
2 stora löken finhackat
2 st tomater finhackat
4 st vitlöksklyftor riven
1 msk tomatpuré
1 msk ingefära riven
2 tsk koriander pulver
1 tsk kummin pulver
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprika rökt / vanliga paprika
0,5 tsk kardemumma mald
1 tsk socker
1-2 köttbuljongstärning
0,5 tsk peppar
olja till stekning
1 liter kokande vatten
2 _ 3 msk färska koriander.
Gör så här
Hacka kött lagom stora bitar.
Finhacka löken, ingefära, vitlöken och tomater.
Hetta upp olja i en stor kastrull och stek kött på hög varm tills den fått fin färg.
Tillsätt hackade löken, vitlöken, ingefära och stek allt 2 minuter.
Lägg i alla kryddor, tomatpuré och fräs under omrörning.
Tillsätt hackade tomater och försätt steka 3 minuter.
Häll över kokande vatten och låt grytan puttra i timme.
Rör om några gånger under kokan tid.
Smaka salt och peppar och rör ner hackade spenaten, koriander och låt stå på spisen 3_5 minuter.
Servera med kokat ris, rostat lök.
Hoppas att ska smaka!
Recepten för rostat löken
1 stor gul lök
2,5 dl olja
nypa salt.
Gör så här
Skär bort det yttersta på roten och toppen av löken
Skär löken strimlor.
Hetta upp oljan i en djup kastrull och rosta löken tills blev riktigt rostat.
Här behöver man ha tålamod, det tar ca 15 -_20 minuter.
Rör om dåd och då.
Löken på hushållpeppar för att rinna av ordentligt.
Strö över lite salt medan löken är varmt.
Skär löken strimlor
Huvud ingrediens
Lämna en kommentar