Mustigt köttgryta som kokar i en härligt tomatsås och som toppas  hemgjord rostat lök.

En riktigt dröm gryta passar hela familjen och även till matlådor.

 

 

 

 

 

 

Recept

500 g köttbitar

250 färska spenat

1/2 röd paprika

1/2 grön paprika

2 stora löken  finhackat

2 st tomater  finhackat

4 st vitlöksklyftor riven

1 msk tomatpuré

1 msk ingefära riven

2 tsk koriander pulver

1 tsk kummin pulver

1 tsk gurkmeja

1 tsk paprika rökt / vanliga paprika

0,5 tsk kardemumma mald

1 tsk socker

1-2 köttbuljongstärning

0,5 tsk peppar

olja till stekning

1 liter kokande  vatten

2 _ 3 msk färska koriander.

 

Gör så här

 

Hacka kött lagom stora bitar.

Finhacka löken, ingefära, vitlöken och tomater.

Hetta upp olja i en stor kastrull  och stek kött på hög varm tills den fått fin färg.

Tillsätt hackade löken, vitlöken, ingefära och stek allt 2 minuter.

Lägg i alla kryddor, tomatpuré och fräs under omrörning.

Tillsätt hackade tomater och försätt steka 3 minuter.

Häll över kokande vatten och låt grytan puttra   i timme.

Rör om några gånger under kokan tid.

Smaka salt och peppar och rör ner hackade spenaten, koriander och låt stå på spisen 3_5 minuter.

Servera med kokat ris, rostat lök.

 

Hoppas att ska smaka!

 

 

Recepten för rostat löken

1 stor gul lök

2,5 dl olja

nypa salt.

 

Gör så här

 

Skär bort det yttersta  på roten och toppen av löken

Skär  löken strimlor.

Hetta upp oljan i en djup kastrull och rosta löken tills blev riktigt rostat.

Här behöver man ha tålamod, det tar ca 15 -_20  minuter.

Rör om  dåd och då.

Löken på hushållpeppar för att rinna av ordentligt.

Strö över lite salt medan löken är varmt.

 

 

 

Skär löken strimlor

 

 

Huvud ingrediens