korvstroganoff – kryddigt och smakrikt

Kök

Afrikansk

Tid

20 min

Portioner

4

Svårighet

Enkel

Riktigt smakrikt , du kommer göra flera gånger den rätt

Instruktioner

Det här receptet på korvstroganoff är en riktig favorit i vårt hem ! Jag har smaksatt rätten med xawaash . Den krämiga såsen och den rika smaken av kryddorna gör det här till en perfekt vardagsrätt – snabb, enkel och full av smak!

 

Ingredienser:

  • 500 g korv
  • 1 liten lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 teskedar Dijon-senap
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 teskedar xawaash
  • 1 tesked rökt paprika (eller vanlig paprika)
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • Smör och olja att steka i
  • 1 msk koriander.

 

Gör så här

 

  1. Skala löken och vitlöken och hacka dem fint. Skär korven i munsbitar.
  2. Hetta upp olja och smör i en panna och stek korven i 4-5 minuter tills den fått fin färg. Ta sedan ut korven och lägg den åt sidan.
  3. I samma panna, stek löken och vitlöken på medelhög värme tills löken blivit mjuk och glansig.
  4. Tillsätt kryddorna och rör om i ett par minuter för att frigöra smakerna. Lägg sedan i tomatpurén och stek i ytterligare någon minut.
  5. Häll i vatten och grädde, tillsätt Dijon-senap och smula ner buljongtärningen. Låt såsen sjuda på låg värme i cirka 10 minuter.
  6. vända sedan stekta korven och smaka av med salt och peppar och avsluta med att strö över hackad koriander.

Servera gärna med ris eller pasta och njut av denna smakrika och krämiga korvstroganoff!

Hoppa satt ska smaka

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier