Jordgubbar och kladdkaka – två favoriter som äntligen möttes på samma tallrik 🍓🍫 En dröm för alla gottegrisar! Så enkel, så god… ni bara måste testa den här kakan!
Ingredienser
220 g smält smör
2,5 dl strösocker
1 dl farinsocker
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
En nypa salt
200 g färska jordgubbar
Rivet skal från 1 citron (citronskal/zest)
Serveras med
Lättvispad grädde
Färska jordgubbar
2 tsk socker
Några blad färsk mynta, hackade
Rivet citronskal (zest)
Gör så här
-
Sätt ugnen på 175 grader.
-
Börja med att smälta smöret i en liten kastrull och ställ det åt sidan.
-
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
-
Tillsätt det smälta smöret och äggen, och rör försiktigt ihop till en jämn smet och tillsätt hackade jordgubbar.
-
Häll smeten i en smord form
-
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Kom ihåg att alla ugnar är olika, så håll koll på din kaka!
Den ska bubbla i mitten och vara gräddad runt om. -
Ta ut kladdkakan och låt den svalna helt.
-
Ställ in i kylskåpet över natten för bästa konsistens.
-
Hacka resten av jordgubbarna och blanda i en skål med finhackad mynta, socker och rivet citronskal.
-
Vispa grädden lätt.
-
Servera kakan med de marinerade jordgubbarna och lättvispad grädde.
Hoppas det smakar!
2 Responses
Kakan blev jättegod! Perfekt för sommaren. (Jag använde halva mängden socker, ända blev den tillräckligt söt.) Tack för receptet!
hej , vad roligt att höra , tack 🙏