Kladdkaka med färska jordgubbar

Kök

Nordisk

Tid

30 min

Portioner

7

Svårighet

Enkel

Två favoriter som äntligen möttes på samma tallrik 🍓

Instruktioner

Jordgubbar och kladdkaka – två favoriter som äntligen möttes på samma tallrik 🍓🍫 En dröm för alla gottegrisar! Så enkel, så god… ni bara måste testa den här kakan!

Ingredienser

220 g smält smör

2,5 dl strösocker

1 dl farinsocker

3 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

4 ägg

En nypa salt

200 g färska jordgubbar

Rivet skal från 1 citron (citronskal/zest)

 

Serveras med

Lättvispad grädde

Färska jordgubbar

2 tsk socker

Några blad färsk mynta, hackade

Rivet citronskal (zest)

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Börja med att smälta smöret i en liten kastrull och ställ det åt sidan.

  3. Blanda de torra ingredienserna i en skål.

  4. Tillsätt det smälta smöret och äggen, och rör försiktigt ihop till en jämn smet och tillsätt hackade jordgubbar.

  5. Häll smeten i en smord form

  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
    Kom ihåg att alla ugnar är olika, så håll koll på din kaka!
    Den ska bubbla i mitten och vara gräddad runt om.

  7. Ta ut kladdkakan och låt den svalna helt.

  8. Ställ in i kylskåpet över natten för bästa konsistens.

  9. Hacka resten av jordgubbarna och blanda i en skål med finhackad mynta, socker och rivet citronskal.

  10. Vispa grädden lätt.

  11. Servera kakan med de marinerade jordgubbarna och lättvispad grädde.

Hoppas det smakar!

 

Vad tyckte du om receptet?

2 Responses

  1. Kakan blev jättegod! Perfekt för sommaren. (Jag använde halva mängden socker, ända blev den tillräckligt söt.) Tack för receptet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier