Hemgjorda fiskpinnar med hemgjorde sötpotatispommes är blanda godaste som finns  och till det serveras tartarsås.

Mina barn hjälpa  gärna till i köket  när det är deras favorit mat.

 

 

Recept för fisken

600 g torkrygg

1,5 dl ströbröd

1 dl vetemjöl

2 st ägg

1 tsk paprika pulver

0,5 tsk svartpeppar

0,5 tsk salt

50 g smör.

 

Sötpotatispommes 

700 g  sötpotatis

olja att fritera.

 

tartarsåsen

1,5 dl Cream fräsch

3 msk majonnäs

1 tsk dijonsenap.

1 tsk kapris

1 msk dill finhackat

1 msk persilja

salt och peppar.

 

Gör så här

 

Börjare med att skala potatisen skiva fint och lägg vatten en stor skål ca 30 minuter.

Sila av potatis och lägg i en kökshandduks och torka ordentligt.

Värma upp olja och fritera potatisen omgångar  tills potatisen blivit krispig och krydda med flingsalt.

Lägg pommes i ugnen  100 g värme medan du förbereder fisken.

Lägg alla ingrediensen till såsen och ställa in kylen.

 

 

Förbered tre olika tallrik ströbrödet, mjölet och uppvispade ägget.  Tillsätt i mjölet paprika pulver salt och peppar och blanda väl.

Använda du frysta fisk tina i god tid och torka ordentligt med hushållpeppar och skär fisken i längden tre delar

Krydda fiske salt och peppar på bada sidan.  Vända  fisken i mjölet första och sedan ägget och sista i ströbrödet.

Hetta upp smöret i en stekpanna och stek  fisken  gyllenbruna  på båda sidan.  Låt  fisken rinna av hushållspapper.

 

 

Hoppas att ska smaka!