Hel laxsida med etiopisk och eritreansk smak.

()
Kök

Afrikansk

Tid

30 min

Portioner

6

Svårighet

Enkel

laxsida med berbere smak

Instruktioner

Alldeles underbart och väldigt lättlagat laxsida med berbere kryddmix.  Det  gör såå  skillnaden i smakan genom att byta ut  kryydan ,  berbere krydda ger helt nytt smak och väldigt speciellt i smaken. NI MÅSTE BARA TESTA !  Har serverat Tikel gomen – Ethiopian och Eritrea vegetarisk grytan  

Potatis och vitkål gryta,  grönkål och godaste såsen, alltså mayo och créme fraîches som smaksättas berbere krydda. Supergoda rätter som passar ihop allt.

 

Recept för 4 portioner

1 kg laxsida

100 g smör smält

3 st vitlöksklyftor

4 msk persilja

2-3 msk berbere krydda mix,  du kan minska mängden av berbere

1 citronsaft

salt och peppar.

 

Gör så här, satt ugnen 200g

Smält smöret i en kastrull, tillsätt pressade vitlöken, berbere krydda, persilja och citronsaft. Smaka av salt och peppar och blanda väl och lägg åt sidan. Klä ugnsform med aluminium folie. Torka laxen med hushållspapper och krydda salt och peppar.  Lägg laxen mitten i formen och vik kanterna aluminium folie. Pensla kryddat smören och skjuta in unga och samtidigt  släng halv glass vatten nedre delen i ugnen. Baka lax  🍣 17 minuter.   Under tiden rör ihop såsen genom att blanda i en skål Mayo, créme fraîches , citronsaft, berbere krydda och smak av salt peppar. Ställe i kylen såsen.  Garnera  lax hackat persilja och berbere och servera potatis och och vitkål gryta, grönkål och berbere Mayo, alltså  godaste såsen.

 

 

 

Recept för såsen

1 dl créme fraîches

4 msk majonnäs

1,5 msk berbere krydda mix

1 msk citronsaft

salt och peppar

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

5 Responses

  1. Hej!

    Detta ser så otroligt gott ut.

    Jag har aldrig använt mig av Berbere krydda tidigare , vart köper jag den som är allra godast?

  2. Det finns recept på berbereblandningar på nätet. Annars Det finns många nätbutiker som säljer massor med spännande kryddblandningar, kryddor och ingredienser. Jag har ägnat mig åt att lära mig matlagning från många olika kök i världen under coronatiden. Vi är ett pensionärspar som älskar att laga och äta gott. Jag bara älskar Khadijas Kitchen. Spännande recept och så omväxlande.

  3. Den här maträtten var verkligen god. Imorgon blir det bjudning med den. Älskar berbere och använder det ofta. Tack för dina goda recept för övrigt 😄.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Liknande recept
Kategorier
Kategorier