Alldeles underbart och väldigt lättlagat laxsida med berbere kryddmix.  Det  gör såå  skillnaden i smakan genom att byta ut dem vanliga kryydan och berbere krydda ger helt nytt smak och väldigt speciellt i smaken. NI MÅSTE BARA TESTA !  Har serverat Tikel gomen – Ethiopian och Eritrea vegetarisk grytan  

Potatis och vitkål gryta,  grönkål och godaste såsen, alltså mayo och créme fraîches som smaksättas berbere krydda. Supergoda rätter som passar ihop allt.

 

Recept för 4 portioner

1 kg laxsida

100 g smör smält

3 st vitlöksklyftor

4 msk persilja

2-3 msk berbere krydda mix,  du kan minska mängden av berbere

1 citronsaft

salt och peppar.

 

Gör så här, satt ugnen 200g

Smält smöret i en kastrull, tillsätt pressade vitlöken, berbere krydda, persilja och citronsaft. Smaka av salt och peppar och blanda väl och lägg åt sidan. Klä ugnsform med aluminium folie. Torka laxen med hushållspapper och krydda salt och peppar.  Lägg laxen mitten i formen och vik kanterna aluminium folie. Pensla kryddat smören och skjuta in unga och samtidigt  släng halv glass vatten nedre delen i ugnen. Baka lax  🍣 17 minuter.   Under tiden rör ihop såsen genom att blanda i en skål Mayo, créme fraîches , citronsaft, berbere krydda och smak av salt peppar. Ställe i kylen såsen.  Garnera  lax hackat persilja och berbere och servera potatis och och vitkål gryta, grönkål och berbere Mayo, alltså  godaste såsen.

 

 

 

Recept för såsen

1 dl créme fraîches

4 msk majonnäs

1,5 msk berbere krydda mix

1 msk citronsaft

salt och peppar