Harissa är nordafrikansk kryddblandning som har väldigt djupt smak.
Godaste kyckling om du frågar mina barn.

Recepten
500 g kycklinglårfile
3 msk harissa krydda
1 citronsaft
3 st vitlök riven
1 tsk paprika pulver
1 tsk chili pulver
2 msk honung
1 tsk oregano
3 smk olivolja

Smör och olja att steka.

Couscous
3 dl couscous
3,5 dl kokande buljong
1 tsk gurkmeja
2 msk olja
1 msk Italiensk salladskrydda.
2 msk persilja finhackad

Sommar grönsaker
200 g grönsaker blandningen
Salt och peppar
2 msk smör.

Tinna upp grönsaker och stek med smör, smaka av med salt och peppar.

Görså här

Blanda ihop alla ingredienser till marinerad och lägg i kyckling.
Låt stå i rumstemperatur 2timmar/ i kylen över natten.

Lägg couscous i djup skål och blanda ner salladskrydda, gurkmeja olja och häll över buljong, blanda väl och täcke med plastfolie. Låt sta 15minuter.

Hetta upp oljan och smör i stekpannan stek kyckling 3- 4 minuter per sida.
Tar ut och täck med aluminiumfolie, låt villa 10minuter.

Fluffig couscous med gaffel och lägg couscousen på en fat , grönsaker och kyckling och strö över persilja.

 

Hoppas att ska smaka!