Saftiga och underbara grötfrallor med riven päron i . Den här bröden är  absolut godaste  bröden du kan göra och dessutom behöver du inte knåda utan bara blanda ihop och låt jäsa 30 minuter. Perfekt för frukost, mellanmål och vi som jobbar hemifrån lätt lunch med bara sallad, tomat och kalkon. Såå gott

 

 

 

Recept

3 dl havregryns  (använder feber- berikade)

5 dl vetemjöl special

4 dl vatten ljummet

2 msk honung/ socker

1 tsk salt

2 msk torr jäst

1 dl Turkisk yoghurt

2 msk olja

1 päron fint riven.

Gör så här

Lägg i en skål havregryn och häll över ljummet vatten och täcka med lock och vänta 15 minuter.

Rör ner jästen, olja, honung, yoghurt och salt, blanda allt med slev och tillsätt mjölet lite i taget.

Skala päronen och finrivna, lägg i degen och blanda väll tills allt går ihop. Låt jäsa 30 minuter.

Sätt ugnen 250 g.   Mjöla din arbetsyta och lägg degen. Degen är ganska lös  och det är så den ska vara.

Mjöla degen ordentligt och dela lagom stora eller önskat strl.  Lägg frallorna i ugnforma med bakplåtspapper under.

Pensla brödet kall vatten och strö över havregryn. Grädda i mitten av 15- 17 minuter.

 

Hoppa att ska smaka.