Grönsaker + mozzarella + xawaash = magi i stekpannan.

Kök

Afrikansk

Tid

30 min

Portioner

4

Svårighet

Enkel

Perfekt till lunch, middag eller matlådan.

Instruktioner

Tunna, krispiga grönsakspannkakor med smältande mozzarella i varje tugga och xawaash som ger extra djup i smaken 😍 Enkel mat som känns lyxig!

 

Ingredienser

250 g morötter

300 g potatis

1 burk majs (ca 160 g)

2 msk dill

2 msk xawaash    (Här hittar du  Xawaash

1,5 dl ströbröd

2 ägg

1 msk allkrydda

Svartpeppar (efter smak)

salt

150 g mozzarellaost

Smör till stekning.

Så här gör du:

  1. Skala potatis och morötter. Riv dem grovt med ett rivjärn.

  2. Lägg de rivna grönsakerna i en djup skål tillsammans med majs, dill, xawaash, ströbröd, allkrydda och svartpeppar.

  3. Vispa äggen i en separat skål och häll dem sedan över grönsaksblandningen. Blanda allt ordentligt tills du får en jämn smet.

  4. Hetta upp lite smör i en stekpanna på medelvärme.

  5. Lägg i hälften av smeten och platta ut den. Strö över hälften av mozzarellaosten, lägg sedan resten av smeten ovanpå och avsluta med resten av mozzarellan.

  6. Låt steka långsamt på låg värme (värme 4) i cirka 15 minuter, så att det inte bränns i botten.

  7. Vänd pannkakan försiktigt med hjälp av en tallrik och stek vidare på andra sidan tills den är gyllenbrun och genomstekt.

Hoppas att ska smaka

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier