Tunna, krispiga grönsakspannkakor med smältande mozzarella i varje tugga och xawaash som ger extra djup i smaken 😍 Enkel mat som känns lyxig!
Ingredienser
250 g morötter
300 g potatis
1 burk majs (ca 160 g)
2 msk dill
2 msk xawaash (Här hittar du Xawaash
1,5 dl ströbröd
2 ägg
1 msk allkrydda
Svartpeppar (efter smak)
salt
150 g mozzarellaost
Smör till stekning.
Så här gör du:
-
Skala potatis och morötter. Riv dem grovt med ett rivjärn.
-
Lägg de rivna grönsakerna i en djup skål tillsammans med majs, dill, xawaash, ströbröd, allkrydda och svartpeppar.
-
Vispa äggen i en separat skål och häll dem sedan över grönsaksblandningen. Blanda allt ordentligt tills du får en jämn smet.
-
Hetta upp lite smör i en stekpanna på medelvärme.
-
Lägg i hälften av smeten och platta ut den. Strö över hälften av mozzarellaosten, lägg sedan resten av smeten ovanpå och avsluta med resten av mozzarellan.
-
Låt steka långsamt på låg värme (värme 4) i cirka 15 minuter, så att det inte bränns i botten.
-
Vänd pannkakan försiktigt med hjälp av en tallrik och stek vidare på andra sidan tills den är gyllenbrun och genomstekt.
Hoppas att ska smaka