Recepten
  • 2 dl kikärtorshalvor
  • 200g frysta spenat
  • 4 st tomater/1 burk krossade tomater
  • 2 st lagerblad
  • 1 gullök
  • 3 st vitlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk ingefära
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk curry pulver
  • 1 liten chilli ( kan uteslutas)
  • 2 msk koriander färska
  • 1 msk tamarin pasta
  • 6-7 dl hett vatten.
  • 1 Buljongtärning och peppar
  • 1 msk Citronsaft
  • Olja att steka
GÖR SÅ HÄR
Börjar med att blottlägga kikärtor minst 1 timme. Hacka löken, vitlök och ingefära.
Fräsa löken, vitlök och ingefära under omrörning. Tillsätt hackade tomater, tomatpuré och stek 5 minuter. Häll i alla kryddor och stek lite till. Lägg i kikärtor och häll över hetta vatten och smula ner buljongtärningen , rör runt lite och låt gryta puttra 25 minuter. Rör ner frysta spenaten, koriander och smaka av salt och peppar. Låt koka ytterligare 10 minuter på låg värme.
Hoppas att ska smaka