Ghanesiska spenat och kikärtsgryta

Kök

Afrikansk

Tid

40 min

Portioner

5

Svårighet

Enkel

Denna gryta är perfekt till matlåda, så gott

Instruktioner

Otroligt gott och riktigt smakrikt med spenat och kikärtor. Att man kan göra en rätt med så få ingredienser och ändå få den att bli så himla god! Dessutom kräver den inte mycket tid.

 

 

 

 

 

Recept för 4 portioner

Ingredienser

  • 500 g spenat (fryst eller färsk)

  • 1 burk kikärtor

  • 1 burk krossade tomater

  • 1 msk tomatpuré

  • 1 tsk gurkmeja

  • 1 tsk spiskummin

  • 1 tsk paprikapulver

  • 3 vitlöksklyftor

  • 1 gul lök

  • 1 msk färsk ingefära, riven

  • 1,5 grönsaksbuljongtärning

  • Salt och svartpeppar

  • Olja till stekning

  • 2–3 dl vatten

 

 

Gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Riv vitlök och ingefära fint.

  2. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs lök, vitlök och ingefära på låg värme i ca 2 minuter.

  3. Tillsätt tomatpuré och fräs någon minut till.

  4. Vänd ner kryddorna och häll i de krossade tomaterna. Smula ner buljongtärningen.

  5. Låt tomatsåsen puttra i ca 10 minuter.

  6. Tillsätt kikärtor, spenat och vatten. Låt koka i ca 20 minuter.

  7. Smaka av med salt och peppar.

 

 

Hoppas att ska smaka!

Vad tyckte du om receptet?

14 Responses

  1. Varför godkändes inte min fråga när frågan vart relaterad till receptet???
    Det är ju fan ta mig inte okej!!
    Jag begär svar, vad var så olämpligt med min fråga???

    1. He j Ali! Nu förstår inte vad du menar inte godkändes din fråga?

      Skrev gärna din fråga igen så svara så fort jag kan. Tack förhand.

  2. Gjorde detta recept förra veckan och blev blessed! Så enkelt, så gott och ännu godare till matlåda eller några dagar senare. Jag gör detta till middag idag igen. 😁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier