Frasiga och krispiga ostrullar – de är så himla goda! Ska du ha studentfest? Då måste du laga det här receptet. Jag lagade det för två år sedan när min systerson tog studenten, och det blev uppskattat av alla.
Ett perfekt tilltugg till studentfesten eller som förrätt till vilken middag som helst. Frasiga på utsidan, krämiga på insidan – de här ostrullarna är alltid en hit!
Ingredienser
350 g yufkadeg
300 g mozzarella (grovriven)
150 g fetaost (smulad)
2 salladslökar, finhackade
2 msk färsk persilja, hackad
1 msk lökpulver0,5 tsk chiliflakes
Svartpeppar, efter smak
Klister till vikning
0,5 dl vetemjöl
3 msk vatten
Till stekning
Neutral olja (t.ex. rapsolja)
Gör så här
-
Förbered fyllningen:
Blanda mozzarella, fetaost, salladslök, persilja, lökpulver, chiliflakes och svartpeppar i en stor skål. -
Blanda ”klister”:
Rör ihop mjöl och vatten i en liten skål tills du får en slät smet. Den används för att försluta ostrullarna. -
Forma ostrullarna:
Ta ett ark yufkadeg i taget. Lägg en liten mängd fyllning vid ena kanten, vik in sidorna och rulla försiktigt ihop till en rulle. Förslut rullen med mjölblandningen så att den håller ihop vid stekning. -
Stek:
Hetta upp olja i en stekpanna på medelhög värme. Stek rullarna tills de blir gyllenbruna och frasiga runtom. Låt rinna av på hushållspapper.
Tips!
-
Servera gärna med en yoghurtbaserad dippsås eller en het chilisås.
-
Ostrullarna går utmärkt att förbereda i förväg och steka strax före servering.