En av godaste frallor med mycket frön. Riktigt saftigt och super enkelt att baka. Inspiration fick jag av min kompis Ninna Werling

 

 

 

 

 

Recept för 4 portioner

6 dl vetemjöl

3 dl vatten

2 msk olja

2 msk socker

2 tsk jäst

1 dl pumpakärnor

0,5 dl solrosfrön

1 dl russin

1 tsk salt.

 

Garnera

2 msk kallt vatten att pensla

2 msk solrosfrön att strö över.

 

 

 

 

Gör så här,

 

Börjar med att blötlägga russin i  15 minuter.

Blanda ihop torra ingredienserna i en skål. Och en annan skål blanda ihop vatten, olja , jäst och låt stå 5 minuter.

Håll i mjölblandningen och blanda väl.  Låt jäsa 30 minuter.  Satt ugnen 250 g. Dela degen 8 lika stora och jäsa ytterligare 15 minuter.

Pensla med kallt vatten och strö över olika frön.  Sätt in frallor i ugn och släng ett halv glas vatten nedre i  ugnen. Baka frallorna  mitten i ugnen 12 minuter.