En underbart böngryta med fetaost som serveras med färska bröd.

Syrligt, sur och sött, otroligt gott vegetarisk böngryta.

 

 

Recept for  6  portioner

 

500 g potatis

400 g haricots    Färska eller frysta

1 gul lök

2 st vitlöksklyftor

1 burk krossade tomater

1 msk tomatpuré

1 msk mynta torr

3 msk persilja  färska

1 buljongtärning

salt och peppar

1 tsk honung eller socker

1 msk citronsaft

olja

3 dl vatten

 

till servering

200 g fetaost

2  msk olivolja

0,5 tsk oregano torr

färska bröd

 

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 g

Skala potatisen och skär lagom stora.Lägg potatis i en ugnsform och ringla över olivolja. Baka mitten i ugnen 25 minuter.

Skala löken, vitlöken och finhacka. Hetta upp olja i stekpanna och fräs löken, vitlöken något minut. Tillsätt tomatpuré och rör runt lite.  Häll över krossade tomater, kryddor och smula ner buljongtärning. Låt koka allt 5 minuter. Lägg i haricots, vatten, socker/ honung  och peppar. Koka upp och sänka värmen. Låt puttra  bönor tills är mjuka. Vänd i  rostade potatisen , citronsaft och stå 5 minuter. Smaka av salt peppar och rör ner finhackat persilja.

 

 

Servera gärna med färska bröd och fetaost bredvid.