En riktig god potatis och rödbetssallad som passar till de flest rätter. Perfekta vid grillen och även lätt middag.

Läckert och riktigt krämig.

 

För 4 portioner

500 g rödbetor

3 st potatis

2 st morötter

2 st ägg

1 tomat

1 liten röd lök

1,5 dl persilja

1 limesaft

1 dl majonäs

3 dl créme fraîches

2 st vitlöksklyftor

1 tsk chilisås    (kan utesluta)

salt och peppar.

 

Gör så här

 

1: Börjar med att skala rödbetor, potatisen, morötter och finhacka.

2. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrul och koka rödbetor 20 minuter, sila av och lägg åt sida.

3: En annan kastrull koka potatisen, morötter och ägget. Skala ägget och finhacka.

4: Finhacka persilja, tomater, löken och pressa vitlöken.

5 : Blanda i en skål créme fraîches, majonnäs, vitlöken, chilisås, persilja, lime saftsaften  och salt och peppar.

6: Lägg i en skål alla svalnat grönsaker och tillsätt créme fraîches bladning och blanda ihop försiktigt.

7: Smaka av salt och peppar och ställ in i kylen tills serveringen.

 

Hoppas ska smaka!