Stekt grönsaker med pocherat ägg

()
Cuisine

Afrikansk

Time

20 min

Servings

4

Difficulty

Enkel

Glöm du också grönsakerna längst ner i kylen ? Vad gör du med dem ? Här hittar jag några grönsaker och gjorde Shakshuka fast utan tomat. Det blev såå gott och visste var det också jätte enkel att tilläga.

Instructions

 

Recept för 4 portioner

1 gul lök

2 st sallladslök

2 st vitlökskyftor

2 st morötter

150 g spenat färsk

1 liten röd paprika

1 gul paprika

2 msk tomatpure

1 tsk paprika pulver

1 tsk gurkmeja

1 tsk örter eller salladskrydda

0,t sk chili pulver

1 grönsaksbuljong

3 msk persilje

4 st ägg

2 dl vatten

salt och peppar

2 msk olja

 

Gör så här

 

Hacka all grönsaker  och men riva gärna morötterna. Och hetta upp olja i panna. Lägg i alla grönsaker utan spenaten. Stek under omrörningen. Tillsätt torra kryddor, tomatpure och rör runt. Häll över vatten  och smula ner buljong. Låt koka ca 10 minuter. Ner med spenaten och blanda väl. Gör ett håll och lägg ägget. Lägg på locket och låt koka 3-5 min.  Avsluta med persilja och eventuellt och god olivolja.

 

Vad tyckte du om receptet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Similar recipes
Categories
Kategorier