Sötpotatis och svartkål med Indiska smak.

()
Cuisine

Annat

Time

0 min

Servings

1

Difficulty

Instructions

Åh vad älskar denna gryta, såå himla gott och är perfekt för sådana kalla dagar.  Vegetarisk gryta med Indiska smak är extra lyxigt.

 

 

Recept för 4 portioner

400 g sötpotatis

200 g svartkål

1 msk färska ingefära

4 st vitlöks

1 stor gullök

1 msk garam masala

1 grön chili

1 tsk paprika pulver

1 tsk koriander pulver

4 st färska tomater / 1 BUK krossade tomater

1 msk tomatpuré

2 msk färska koriander

2 st grönsaksbuljong

2 dl vispa grädde

2 dl het vatten

salt peppar

olja

 

Gör så här

 

Skala löken, vitlöken och riva ingefära.   Skala potatis och hacka kål grovt. Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken, vitlöken, chili och ingefära en stund. Tillsätt alla kryddor och rör om en stund. Lägg i tomatpuré och mixade tomater. Låt koka allt 5 minuter under lock. Tillsätt sötpotatis, vatten och smula ner buljong  och låt koka 15 minuter tills potatisen är mjuk.  Häll i grädde och lägg i kålen och smaka va salt och peppar.  Sänka värmen och låt koka 10 minuter.  Strö över koriander och servera med önskat tillbehör.

 

Hoppas att ska smaka!

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Similar recipes
Categories
Kategorier