kyckling Katsu

()
Cuisine

Asiatisk

Time

30 min

Servings

4

Difficulty

Enkel

gott och riktigt kyckling

Instructions

Riktigt krispig friterad kyckling med panka , mjöl och ägg. Barnen favorit mat och dem  vill gärna äta nästan varje middag.

 

Recept för 4 portioner

 

4 st kycklingfilé

1 dl vetemjöl

2 dl panka (pankoströbröd)

0,5 dl riktigt kallt vatten

2  ägg

salt och peppar

Såsen 

1 stor gul lök

1  msk farin socker

1,5  dl vatten

1 msk soja

1/ 2 buljong

olja

Peppar.

 

Serveras 

jasmin ris

Rödkål sallad

 

 

Banka ut kyckling så den blir jämntjock. Krydda salt och peppar båda sidan.  Blanda kallt vatten, ägg , mjöl och salt och peppar i en skål och lägg åt sidan. En annan skål lägg i panka. Vända kycklingen äggsmeten och sedan pankoströbröd. Hetta upp olja i en panna och stek kyckling 3-4  minuter per sida .

Lägg kyckling tallrik med bakplåtspapper under för att rinna av.  Under tiden gör såsen genom att skala löken och skära strimlor.

Hetta upp olja stekpanna och stek löken 4-5 minuter tills det blir mjuk. Tillsätt farinsocker, vatten, soja och buljong. Låt puttra 5 minuter och smaka salt och peppar. Serveras med ris, kyckling och valfri sallad.

 

Hoppas att ska smaka.

 

 

 

 

 

Vad tyckte du om receptet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Similar recipes
Categories
Kategorier