kabsa – kryddat ris från Sauduarabi

()
Cuisine

Annat

Time

0 min

Servings

1

Difficulty

Instructions

Jag har lagat några risrätter från olika länder hittills men här är helt enkel bästa ris jag smakat

Recepten

Nästan allt ni behöver

1 kg kycklinglår/kycklingklubbor
1 stor gullök
4 st vitlök
1 röd paprika/grön paprika
50 g smör +olja
1pkt krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 hel kanel
5 st kardemummakaplar
4 st nejlika krydda
3 st lagerblad
2 st torkad lime
2 tsk paprika pulver
1 tsk gurkmeja
1 tsk koriander pulver
2 tsk sju kryddor
1 tsk svartpeppar
2 st buljongtärning
6 dl rise
8 dl hett vatten

Garnera
1 dl russin
O,5 dl sötmandel
0,5 dl pinjenötter

Gör så här

Skala löken, vitlöken och finhacka.
Hetta upp oljan + smör i stor kastrull och fräs lök tills den får fin färg, tillsätt kardemummakaplar, kanel, lagerblad, nejlika och torkat lime. Steka liten stund och lägg i resten kryddor.

Lägg i kyckling och stek 2 minuter. Häll över tomater, tomatpuré och rör runt lite.

Tillsätt hetta vatten och låt puttra 25 minuter. Under tiden förbered riset. Mätta upp riset och tvätta ordentligt. Blottlägga riset 30 minuter. Tar ut kyckling och lägg åt sidan och täcke med aluminiumfoli.

Tar ut torkade lime och smaka av med salt och peppar, lägg i riset och koka upp och sänka värmen, låt koka riset 20 minuter.

Den här är förelag , blanda ihop 2 msk tomatpuré 1 msk olja , salt och peppar och pensla på kyckling. Sätt ungen på 200g och in med kyckling cir 10-15 minuter.

Garnering

Hetta olja i stekpannan och stek mandel tills den får fin färg, tillsätt russinen och stänga av värmen.

 

Lägg riset på en fat och lägg kyckling på och strö över mandelbladning.

Servera gärna med hetta sås.

Hoppas att ska smaka

Vad tyckte du om receptet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Similar recipes
Categories
Kategorier