Chapati – Östafrikanska tunnbröd

()
Cuisine

Annat

Time

0 min

Servings

1

Difficulty

Instructions

Hela Östafrikanska länder använder den bröden såsom Kenya, Uganda, mozambique och även i Somalia har sin egen varsion. Min tolkning Uganda. En riktigt saftigt och jättegod.

 

 

 

 

 

Recept

5 dl mjöl

2 msk socker ( kan uteslutas)

0,5 tsk salt

3 msk olja

2 dl + 2 msk  ljummet vatten.

 

Gör så här

Blanda alla torra ingredienser  i en skål och blanda väl.

Tillsätt  olja och vatten och arbeta degen minsta 10 minuter.

Dela  brödet små bollar och lägg i en fat.

Pensla med olja faten och lägg  bollarna. Täcka med plastfolie.

Låt  degen vila degen 20 minuter.

Kavla bröd så här stor och pensla olja hela degen

Rulla degen hela vägen.

Snurra som en bullar och försätt

Dags att att steka brödet.

Tryck lite med handen och kavla.

Stek bröd med torr stekpannan och pensla med olja innan du vänd den.   Fortsätt tills alla brödet är klara.

 

Hoppas att ska smaka!

 

Vad tyckte du om receptet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Similar recipes
Categories
Kategorier