Bur salid- Somaliska friterad bollar som smaksätta med kardemumma

()
Cuisine

Annat

Time

0 min

Servings

1

Difficulty

Instructions

I vanliga fall använder man jäs i degen och det brukar jäsa 1,5 timmar men här använder jag bakpulver så det tar cir 15 minuter att göra allt.

Recepten

3,5 dl mjöl
1 dl Turkisk yoghurt
0,5 salt
1msk socker
1,5 tsk bakpulver
2 msk olja
1 tsk kardemumma
3 -4 msk vatten
Olja att fritera

Blanda ihop mjöl, salt , socker ,bakpulver, kardemumma och blanda väl. Tillsätt yoghurt, olja, och vatten. Arbete degen ordentligt till smidig deg. Kavla ut degen och använda ett glass att forma bollarna eller kniv. Värma upp oljan i stor kastrull och fritera bollar 1- 2 minuter per sida.
Strö över florsocker och servera.

Hoppas att ska smaka!

Vad tyckte du om receptet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Similar recipes
Categories
Kategorier