Sätt guldkant på vardagen med detta läckra Dubia Chocolate-recept! 🍫💫
Den perfekta blandningen av rika smaker och den där extra lyxiga känslan.
Häromdagen köpte jag den virala Dubia-chokladen. Den var såå dyr och långt ifrån vad media hade visat. Så jag tog saken i egna händer och lagade den hemma, fast med dadelfyllning. Den blev tusen gånger bättre! Ni måste verkligen prova att göra detta recept hemma.
Portioner 24 st
Ingredienser:
- 150 g kataifi
- 50 g smör
- 100 g vit choklad
- 1 dl tahini
- 100 g pistagekräm
- 0,5 tesked nymalen kardemumma
- 24 st urkärnade dadlar
- 150 g mörk choklad eller mjölkchoklad
Instruktioner:
- Finhacka kataifi och stek den i smör. Låt svalna.
- Blanda sedan i pistagekrämen, tahini, smält choklad, flingsalt och den finmalda kardemumman. Rör om ordentligt.
- Dela dadlarna på mitten, ta bort kärnorna och fyll dem generöst med fyllningen.
- Ställ in dadlarna i kylen i 20 minuter.
- Smält chokladen och doppa de fyllda dadlarna i den.
- Garnera med hackade pistagenötter.
Hoppas det smakar!
PS: Du kan också göra fyllningen med det ursprungliga receptet.