Dubai chocolate dadel

Kök

Afrikansk

Tid

30 min

Portioner

24

Svårighet

Enkel

Perfekt till Ramadan efterätt.

Instruktioner

Sätt guldkant på vardagen med detta läckra Dubia Chocolate-recept! 🍫💫

Den perfekta blandningen av rika smaker och den där extra lyxiga känslan.

Häromdagen köpte jag den virala Dubia-chokladen. Den var såå dyr och långt ifrån vad media hade visat. Så jag tog saken i egna händer och lagade den hemma, fast med dadelfyllning. Den blev tusen gånger bättre! Ni måste verkligen prova att göra detta recept hemma.

 

Portioner 24 st

Ingredienser:

  • 150 g kataifi
  • 50 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl tahini
  • 100 g pistagekräm
  • 0,5 tesked nymalen kardemumma
  • 24 st urkärnade dadlar
  • 150 g mörk choklad eller mjölkchoklad

Instruktioner:

  1. Finhacka kataifi och stek den i smör. Låt svalna.
  2. Blanda sedan i pistagekrämen, tahini, smält choklad, flingsalt och den finmalda kardemumman. Rör om ordentligt.
  3. Dela dadlarna på mitten, ta bort kärnorna och fyll dem generöst med fyllningen.
  4. Ställ in dadlarna i kylen i 20 minuter.
  5. Smält chokladen och doppa de fyllda dadlarna i den.
  6. Garnera med hackade pistagenötter.

Hoppas det smakar!

PS: Du kan också göra fyllningen med det ursprungliga receptet.

 

Vad tyckte du om receptet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Sök
Liknande recept
Kategorier
Kategorier