Saftiga bullar inspirerade av Dubai Chocolate! ✨
Fluffiga bullar fyllda med pistagekräm, krispig kadayif och rostade pistagenötter och toppas len frosting – en riktig smakupplevelse! 😍
Jag har tyvärr blivit helt besatt av Dubai Chocolate, jag går runt och tänker på det hela tiden! 😂
Jag hoppas att dessa bullar förgyller ditt liv lika mycket som de gjorde mitt – fyllda med massor av härliga smaker! 💚✨
DEGEN
3 dl mjölk fingret värmt
25 g jäst
0,5 dl farin
0,5 dl strösocker
80 g smör
8-9 vetemjöl
1 ägg
0,5 tsk salt.
FYLLNINGEN
-
70 g smör
-
50 g kadayif (stekt och klart )
-
1 dl pistagekräm
-
30 g smör
-
1 tesked malen kardemumma
-
0,5 dl hackade pistagenötter
-
1 dl farinsocker
-
1 msk majsstärkelse
FROSTINGEN
-
120 g philadelphiaost
-
50 g smör
-
1 dl florsocker
-
1 tesked vaniljsocker
-
2 msk hackade pistagenötter.
Gör så här
-
Värm mjölken till fingervärme och rör ner jäst och socker. Blanda väl och låt stå i 5 minuter.
-
Tillsätt lite mjöl i taget tillsammans med saltet. Arbeta ihop degen och tillsätt smöret. Knåda i cirka 10 minuter tills degen blir smidig.
-
Täck degen med en kökshandduk och låt jäsa i cirka 30 minuter.
-
Under tiden, stek kataifi gyllenbrun och ställ åt sidan.
-
Blanda smör, kardemumma, majsstärkelse och farinsocker i en skål till en jämn fyllning.
-
Kavla ut degen till en rektangel, cirka 30×40 cm.
-
Bred ut fyllningen över degen, ringla över pistaschkrämen och strö på den stekta kataifin samt hackade pistaschnötter.
-
Rulla ihop degen till en tjock rulle och skär den i 12 jämnstora bitar.
-
Lägg bullarna på en smord plåt eller en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i minst 40 minuter tills de dubblat i storlek.
-
Pensla bullarna med en blandning av uppvispat ägg, vatten och grädde.
-
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 17–20 minuter tills de fått en gyllenbrun färg. Låt svalna helt.
-
Vispa smör och färskost tills krämen blir len och fluffig.
-
Sikta ner florsocker och vaniljsocker och vänd försiktigt ihop till en slät frosting.
-
Bred frostingen över bullarna och strö över hackade nötter.
Hoppas att ska smaka