Chorbo bayda  är otroligt gott  Nordafrikanska soppa som är  smakrikt och  passar när som helst.  Denna soppa är helt annorlunda än många soppa som har jag gjort tidigare för att man smaksätter äggula med mycket citronsaft och hackade koriander.  Riktigt gott soppa.

 

 

 

 

Recept för 4 portioner.

300 g kycklingfilé

2 st  selleristjälkar

2 st morötter

1 gul lök

2 st vitlöksklyftor

1 msk ingefära

0,5 tsk gurkmeja

0,5 tsk koriander pulver

1 kryddmått kanel mal

1 burk kikärtor

1 äggula

1-2 dl koriander

3 msk citronsaft

1 kycklingbuljong

salt och peppar

olja

1 liter vatten

 

 

Gör så här

Skala löken, vitlöken, ingefära och morötter.

Finhacka löken, morötter, selleri, och rina fint ingefära, vitlöken.

Skär kyckling små tärningar. Skölja kikärterna och låt rinna av.

 

Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, och ingefära några minuter.

Vänd i kycklingen och rör runt tills kyckling fått färg. Lägg i torra kryddor  och morötter, selleri, kikärter . Låt allt steka liten stund.

Häll över vatten , smula ner buljong. Koka upp och sänka värmen , låt puttra 25 min.

Hacka koriander fint och lägg i en skål tillsammans med äggula, citronsaft, och blanda ordentligt.

Rör ner i grytan och smaka av salt peppar och låt sjuda 5 minuter på låg varme.      Späda ut mer vatten vid behöv.

Servera önskat tillbehör.  Har serverat med färska bröd.

 

Hoppas att ska smaka!

 

Huvud ingrediensen