Ja, du hörde rätt och låt mig förklara för dig dem blev precis som jag hade önskat. Inte för mycket söt och annorlunda smak än klassiska bullarna. Men skulle jag bjuda på barnkalas? Svarat är nej för att mina barn tyckte att dem var inte goda pga mindre och smakar ingen kanel. Frågar du mig så kommer jag baka flera gånger.

Recepten
7-8 mjöl
2 tsk jäst
1 tsk salt
1 dl apelsinsaft
1 tsk apelsinzest
1 dl mjölk
2 ägg
50 g smör
3 msk socker
1 tsk vanilj paste

Fyllning
75 g smör
3 msk apelsinzest
50 g mörk choklad
0,5 dl farinsocker
0,5 dl tahini

Gör så här

Värm mjölk och rör ut jästen i en bunk, tillsätt ägg, socker, salt, apelsinsaft ,vanilj paste och socker. Lägg i mjölet lite i taget och arbeta ordentligt till smidig deg. Låt jäsa 60 minuter.

Fyllning, rör ihop smö, socker o, tahini och apelsinzest och riva choklad med rivjärn

Ta upp degen på arbetsbänk och Kavla ut degen till en platta, ca 30×40 cm (för 20 st). Bred på fyllninge och strö över rivna chokladen.
Rulla ihop från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg bullarna bakbakpappersklädd plåt och låt jäsa ytterligare 30- 40minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrö och mandelspån.

Tips, sesamfrö som du strö över bullarna ger en djupare tahini smak. Om du smälter chokladen och blanda i fyllning så får du mer smak i bullar.

Hoppas att ska smaka!