Riktigt krämig och väldigt smakrikt kycklinggryta . Den här gryta är stor favorit hos oss.  Funkar utmärkt att servera med ris / bröd.

 

Recept för 4 portioner

600 g kycklingfilé

300 g sötpotatis

1 burk kikärtor

1 burk tomat

300 jordnötssmör

1 gul lök

2  msk tomatpuré

3 st vitlöksklyftor

1 hel  grön chili

3 msk persilja

2 grönsaksbuljong

olja steka.

3 dl vatten.

salt och peppar.

 

 

Så här gör

Putsa kyckling och skär fina bitar. Skala potatisen hacka lagom stora. Skala löken, vitlöken och finhacka.

Hetta upp stekpanna med olja och fräs löken, vitlöken några minuter.  Tillsätt tomatpuré och försätt steka lite till.  Lägg i kycklnig och stek under omrörning. Häll i krossade tomater, jordnötssmör , vatten och smula ner buljongtärning.  Blanda väl och låt koka 15 minuter på låg värme. Lägg i söt potatis, kikärtor, chili och koka 10-15 minuter eller tills potatisen är mjuk.   Smaka av salt, peppar.  Vänd i hackade persilja och serveras med ris.

 

 

 

Hoppas att ska smaka!