Riktigt saftigt och smakrikt färsbiffar som serveras med ajvar, vitlökssås och bröd. Otroligt gott biffar som får marineras över natten.

 

 

Recept för 4 portioner

600 g lammfärsk

liten gul lök

2 st vitlöksklyftor

o,5 tsk paprika pulver

0,5 tsk svartpeppar

0,5 tsk bikarbonat

1 tsk salt

4 msk vatten

olja att steka

 

Gör så här

Mixa löken till en fint pure.  Pressa vitlöken. Lösa upp bikarbonaten med vatten och blanda sedan alla ingredienser till köttet i en bunke.

Täcka bunken och låt stå i kylen över natten.  Fukta händerna och forma önskar strl till avlånga biffar eller bulle.

Hetta upp olja i stekpanna och stek biffarna 2-3 minuter på varje sida.

Servera gärna ajvar, vitlökssås, grönsaker  och färska bröd eller bulgur.

 

Hoppas att ska smaka!