Cambuulo är typiska Somaliska middagar  som man äter nästan varje ikväll med olika toppning.

Klassiska cambuulo servera man med  riktigt olivolja och socker/ honung och Somaliska kryddat Te. Man serverar också  friterat kaffebönor som vi kallar i Somalia (Bun).

Detta kaffebönor är svårt att få i Sverige och den friterad kaffebönor tillsammans adukibönor med majsgryn är godaste jag vet. Inget påminna mer om mitt underbara barndom än just den rätten.   Såååå enkel att tillaga  och mättande.

 

 

Recept

 

3 dl adukibönor

2 dl majsgryn ( du kan ersätta med ris)

1 tsk salt

Gör så här

 

Börjare med att tvätta majsgrynen några gånger.

Koka upp mycket vatten med lite salt och koka majsgrynen tills dem är mjuka.

Sila av majsgrynen och lägg åt sidan.

En annan kastrull koka upp vatten och lägg i adukibönor som du tvätta. Låt koka ca 20 minuter. så fort bönorna håller bli mjuka tillsätta du majsgrynen.

Smaka av salt och låt allt  koka tillsammans.  Späde ut mer vatten vid behöv.

 

Servera gärna socker/ honung och smör/ olivolja.

 

Riktigt  gott tillsammans  Somaliska te (shaah)

 

 

 

 

Det är dem två sorter som jag använder och du hittar främst i Somaliska mataffär.