Butter paneer- vem älskar inte butter Chicken, krämig och smakrikt men har testat att byta kyckling mot paneer ost. åh detta gjorde succé  hos mina barn.

 

Recept

400 g paneer ost

2 st pkt krossade  tomater

2 msk tomatpuré

3 st gul lök

1 msk färska ingefära

4 st vitlöksklyftor

1,5 tsk paprika pulver

2 tsk Garam Masala

0,5 tsk kanel

1 tsk gurkmeja

0,5 tsk svartpeppar

0,5 tsk kummin pulver

5o g smör

1-2 msk socker

1 buljongtärning

2 dl vatten

2 dl grädde.

 

Gör så här

Skala löken, vitlök, ingefära och finhacka.

Hetta upp smöret i en kastrull och stek tillsammans lök, vitlök och ingefära några minut.  Tillsätt alla torra kryddor och fräs nån minut till och lägg i tomatpurén. Stek ordentligt och häll över krossade tomater, vatten. Låt puttra 20 minuter.

Torka paneer med hushållpeppar och skär små tärningar.

Stek paneer med helt torr stekpanna och krydda med  lite salt, peppar. Stek med hög varme och ringla 1 tsk honung  över paneer ost medan du stekar dem.  Tillsätt grädde och socker i tomat såsen och lägg i paneer. Blanda väl och sjuda 5 minuter.  Jag har serverat med naanbröd    och fluffigt rise.

 

Hoppas att ska smaka!