Lasagne är stor fovarit hos oss och just den här lasagne behöver du inte använda spisen utan bara skala , mixa och skjutsa in ugnen.

Recepten

Nästan allt du behöver.

12 st lasagneplattor
2 pkt bönor & gryn
2 pkt krossade tomater
1 stor morot
3 st vitlök
1 gullök
2 msk persilja
1 dl grädde
1 tsk oregano
2 st grönsaksbuljongtärning
1tsk svartpeppar
200 g mixed ost
1 dl olja.

Béchamelsås

6 dl mjölk
2 msk mjöl
3 smk smör
1 kry muskotnöt
1 dl ost

Gör så här

Skala löken, vitlök och mixa tillsammans med krossade tomater och häll i stor bunke. Skala moroter och riva med rivjärn och tillsätt i tomaterna och kryddor, olja. Lösa upp buljongtärning med 0,5 dl hett värme vatten och häll över tomatmixen.
Skölja bönorna och låt rinna av. Blanda i tomatsås, smaka av salt och peppar och lägg åt sidan. Nu förbered Béchamelsås

Smält smöret i en kastrull. Vispa ned mjölet så att det bildas en klumpfri smet. Vispa sedan ner mjölken, lite i taget, och låt såsen koka upp. Låt puttra några minuter under omvispning tills såsen tjocknat något. Dra av från värmen, smula ner osten och smaka av med salt och peppar. Nu montera Varva béchamelsås, lasagneplatto och bönor & gryn blandningen i en ugnform. Avsluta med ett lager med sås, grädde och toppa riva osten.
Täcka med aluminiumfolie och grädda
mitten i ugnen 25 minuter på 220g. Tar bort aluminiumfolie och grädda ytterligare 10- 15 minuter.

Hoppas att ska smaka!